Žádná povinnost, žádné tresty. Vše je prý úplně jinak. Budiž EU pochválena?

13. 08. 2020 10:17:10
Člověk by řekl, že aspoň v čase letních dovolených si dají europoslanci pokoj. Ale kdepak. I v této době je třeba se plést nám všem do života.

Jsem rád, že europoslanec Zdechovský uvedl článek Českého rozhlasu na pravou míru. Opravdu jsem si oddechl. Povinné střídání matky a otce dítěte na rodičovské (prý) nebude povinné. Přesněji řečeno, nemuselo by být. Poslední slovo je (prý) na České republice. To jsem si opravdu oddechl. Poslední slovo bude např. na ministrech ČSSD, kteří jsou často eurofilnější než samotná Evropská unie. Takže není vyloučeno, že povinné střídání obou rodičů na rodičovské dovolené opravdu bude povinné a v případě neuposlechnutí přijde trest. V tomto případě by šlo o zkrácení doby čerpání rodičovského příspěvku.

Ale ono vlastně nejde o to, jestli to nakonec bude či nebude povinné. Zásadnější je, čím vším se úředníci v Bruselu zabývají. Někdy „jen“ navrhuji, jindy prostě a jednoduše přikážou. A čeští poslanci konají. To znamená, že hlasuji všemi deseti pro. Aby tak ukázali, jak jim záleží na oněch proklamovaných hodnotách. Jen hrstka poslanců je schopna se nad jednotlivými směrnicemi a nařízeními zamýšlet a posuzovat je nejenom prizmatem „evropských hodnot“.

Nebudu už ale dál chodit kolem horké kaše. Nevím, co je Evropské unii do toho, jak si rozdělí své pozice rodiče narozeného dítěte. Kdo se europoslanců ptal, že mají potřebu neustále radit, doporučovat a ještě častěji nařizovat? Myslí si snad, že dva lidé, kteří spolu mají dítě, si nejsou schopni poradit bez nich?

Jak jsem komentoval na svém Facebooku, Evropská unie by měla nechat lidi volně dýchat. Nechat je, ať si o svých životech rozhodují sami. Není třeba neustále rozdávat nikým nevyžádané „rady“. A to ještě v lepším případě. V horším případě jde o povinné směrnice, které je nutné odhlasovat v naší Sněmovně.

Aspoň v čase letních dovolených by si ale europoslanci mohli dát pohov a zaměřit se sami na sebe. Sluníčko svítí, koupaliště praskají ve švech, ovoce dozrává....existují přece mnohem prospěšnější a zábavnější aktivity, než se někomu plést do života. Co říkáte?

Zdroje:

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/zdechovsky-otcove-nebudou-muset-povinne-na-rodicovskou-je-to-jen-moznost-ne-prikaz-eu-40333132

Autor: Petr Machovský | čtvrtek 13.8.2020 10:17 | karma článku: 37.55 | přečteno: 2571x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politická aréna - pro politiky

Petr Hannig

Nejistota ve všem

Shodou okolností jsem se díval na celou debatu Víta Rakušana ve Vyškově, protože jsem byl zvědavý na to, jestli se Ladislav Vrábel dostane k otázce. Dostal a dokonce více než jednou, protože měl doplňující otázky.

28.3.2024 v 15:04 | Karma článku: 34.84 | Přečteno: 639 | Diskuse

Jan Bartošek

Migrační pakt čeká poslední akt

Evropa se aktuálně plácá po ramenou, tedy spíš její čelní eurounijní představitelé, že v jednání členských států došlo ke shodě na konečné podobě tzv. migračního paktu. Obrazně, ale především mediálně.

28.3.2024 v 6:12 | Karma článku: 9.26 | Přečteno: 299 | Diskuse

Markéta Šichtařová

Návod na opravu naší ekonomiky

Když jsme před více než třiceti lety prožívali revoluci, přáli jsme si stát se součástí západu. Západní svět pro nás představoval vzor. Něco se ovšem zvrtlo.

27.3.2024 v 16:55 | Karma článku: 42.89 | Přečteno: 3001 | Diskuse

Petr Lachnit

Jarní příroda čistí tělo i duši. Česnek medvědí obzvláště

Vítání jara má nespočet podob pro každého z nás. Osobně nástup teplejších dní slavím sběrem medvědího česneku v tvrdých luzích kolem mé milované řeky Labe.

27.3.2024 v 8:38 | Karma článku: 9.45 | Přečteno: 139 | Diskuse

Daniela Kovářová

Kdo hájí zájmy dětí

Zájem dítěte je nejvyšší metou, kterou si jako zaklínadlo opakují rodiče, rodinní advokáti, opatrovníci i opatrovničtí soudci při každém rozhodování o dětech.

26.3.2024 v 15:00 | Karma článku: 19.25 | Přečteno: 425 | Diskuse
Počet článků 34 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1961

Absolvent Vysoké školy ekonomické, manažer se zkušenostmi v českých i nadnárodních firmách, od roku 2012 podnikatel v ICT a ekonomickém poradenství. 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...