Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Většinu těch věcí nemá cenu komentovat, ale dostal jste mne s těmi daněmi. Tak ODS dejme tomu, i když to že "konzervativní" strana hlasuje pro takto nezodpovědný krok v rámci aktuální a vážně bezprecedentní krize, kterou prožíváme... Ale co jim nemohu upřít, že to co říkali rok předtím konzistentně tvrdí i teď. Oproti tomu ANO, konkrétně Bureš, měl v předloni v listopadu v TV jeden z oblíbených hysterických záchvatů, když přišlo jen slovo na zrušení zdanění superhrubé mzdy. Vy chcete rozvrátit rozpočet ČR! Zničit budoucí generace! Uvrhnout důchodce do chudoby! Aby o rok později, když už jsme se tu plácali v parádním průšvihu, přišel s daňovým balíčkem, a to v podobě, která samozřejmě nejvíc přidává nejbohatším, na OSVČ nemyslí vůbec, a od té doby kdáká v Čau koblihy, jak nám všem zařídil platy vyšší o sedm procent nebo co... A poté naprosto očekávatelně o dva měsíce později začne Alenka smutnit, že není na kompenzace. Kde bychom na to vzali? No jo, kdo to mohl na konci konci loňského roku, když to v PSČR prohlasovali tušit, že?

Piráti nehlasovali pro, a na jejich místě bych udělal to samé - někdo tam zodpovědnost mít musí, a když ji nemá konzervativní ODS, ani catch-all party, jak o sobě tvrdí Burešovo partaj, byli to mimo jiné i Piráti. Ale speciálně jim jsem vděčný za to, že díky jejich návrhu prošla v rámci celého balíčku sleva na poplatníka. Tedy sleva, kterou může využít opravdu skoro kdokoli, a nepřidává např. poslancům cca 70 000,- Kč ročně, ale totožně všem stejně.

Ale to Vám nějak úplně vypadlo, je mi jasné, že pouhým nedopatřením. :D

Takže ještě jednou, ať to tu nezapadne. Díky návrhu Pirátů mohou i drobní podnikatelé a další, pro které ODS a ANO neudělalo nic víc než to, že při hlasování již hluboko po půlnoci celý balíček jejich napůl spící poslanci omylem odhlasovali, uplatnit v tomto roce vyšší daňovou úlevu. Takže díky Piráti!!

1 0
možnosti
JS

to je teď nová protipirátská mantra..

0 0
možnosti
JR

J81a84n 73R24á18ž

18. 3. 2021 17:42

Nahlížet na strany prizmatem tradičního pravolevého dělení politiky se dnešní době, jen přináší zmatky, kdy si lidé z celkem objektivních důvodů nerozumí a ani rozumět nemohou. Tím, že dnešní pojetí liberaklismu se značně odklonilo od jeho tradičního chápání je důvodem, proč si už rozumí liberálové vycházející z filozofie např. von Hayeka, Hykse, či von Misese s t.zv. příznivci "progresivního" (kulturního, či sociálního) liberalismu , což je poltická ideologie, která se teď šíří z USA do celého světa s cílem kulturně (sociálně) liberalizovat celý svět. Novodobí kulturní liberálové ustupují od priority obrany tržních principů a nedotknutelnosti vlastnictví a upřednostňují technologický pokrok, ekologické problémy v součinnosti s oslabováním významu rodiny, tradic a náboženství.

Takže novodobá levice už nemá za hlavní cíl znárodnění a celospolečenské vlastnictví výrobních prostředků, tedy tradiční socialismus, ale kulturní a sociální přestavbu společnosti. Podle mne je to moderní verze levicové politiky a právě Piráti jsou její představitelé.

1 0
možnosti
JB

Já jen na vysvětlenou Elfům co tady trolí o tom že je Trikolóra levicová protože kvóty na potraviny. Aby si mohl Český zemědělec pravicově sám rozhodovat o tom co na své půdě bude pěstovat ,nesmí mu do toho házet vidle Bruselský levičák který ho chce ničit levicovou dotací Francouzkým, Italským , Polským zemědělcům kterou levicoví politici chtějí řídit Evropské zemědělství místo aby o zemědělském trhu rozhodla pravicová volná soutěž. Proto je jediná možná obrana Českého zemědělce dát mu prostor na našem trhu. Za druhé nám také první vlna Covidu ukázala ,že Evropská solidarita je jen utopie a v krizi nefunguje a ty další že Evropská komise a unie je akce neschopný kolos tupých byrokratů. Když si státy mezi sebou kradli roušky ,jak by to asi vypadalo kdyby bylo málo potravin??? Takže ty kvóty jsou taková pojistka aby jsme měli co jíst až nás jednou Evropa zase hodí přes palubu . Snad to pochopí i následníci bolševické SSM Piráti.. ;-)

5 0
možnosti
Foto

Rád bych věřil tomu, že levicové nápady Trikolóry zkorigují Svobodní, co s nimi budou v nějaké koalici.

1 0
možnosti
Foto

Moc tomu nevěřte, dostanou nejvýše 4% a je otázkou, komu ta% seberou. Pokud levici či stranám jako politický byznys, tak to nebude tak zlé. Pokud Spolu (byť je to svérázný slepenec), tak to bude věčná škoda . Je to hazard.

0 0
možnosti
Foto

Skutečně, v tom má autor pravdu, na pirátech ani antifě není pranic konzervativního. Potíž je ovšem to, že systémové strany se bojí skutečného konzervatismu a de facto pravicovosti (v spolkové republice Německo je pravice už téměř sprosté slovo). Konzervativní témata si nechaly ve své předpodělanosti tyto strany ukrást stranami jako SPD či Trikolorou, které mají nebezpečnou zahraničně politickou orientaci (směrem k Číně a Rusku) a dost zcela nepřijatelných představitelů.

2 0
možnosti
HH

kvóty a určování toho a kolik můžu prodávat je konzervativní pravicové? Trikolora hlasovala pro i Guru boční vítr...

2 1
možnosti
JL

Trojbarevní pálí ze všech palubních zbraní. Ale Piráti si klidně plují a na ty daleko vzadu se neohlížejí.

8 0
možnosti
HH

tak náckové a slaboduší vždy hledali nějaké nepřítele, kterému namalovali na záda terč a snažili se proti nim štvát hloupé voliče...

5 1
možnosti

Rv

Vážený pane Machovský!

Čím více se KDU-ČSL blíží ke konservativní pravici, tím více je pro mne volitelná.

Vaše pojednání vnímám jako předvolebně soupeřivé a nejsem si jist, zda tím nenahráváte vítězství babiščovců.

Piráty vnímám jako stranu mladou, nevycválanou, a proto mne nepřekvapují jejich vyvíjející se názory na život a politiku. Nemůžete jim upřít, že usilují být stranou vrcholně demokratickou, že mají předsedu, který je skutečným leaderem s tahem na branku, kterou je post premiéra. Mají mezi sebou moudré osobnosti, kterých si vážím. Všeobecně lze říci, že členové postupně vyzrávají od pirátství k řádné politické straně.

Pokud se na politiku díváte realisticky, pak koalice Piráti+STAN je jediná, která může přinést změnu politiky. A tu změnu potřebujeme jako sůl! V současnosti v politice vrcholí politické kšefty s korupcí, kterých se buď zbavíme, nebo spadneme za hranu do náruče oligarchické politiky typické pro Rusko, do které nás nekompromisně táhne hradní Pán, postkomunistický papaláš, kterému na naší svobodě ani demokracii nezáleží!

Pane Machovský, zbytečnými pomluvami nezvítězíte! Již dávno se tu plní žumpou stoka proti Pirátům od služebníků Hradu, služebníků vlády, služebníků postkomunistických oligarchů, okamurovců a komunistů! Proč? Protože jedině koalice Piráti+STAN je zatím schopna reálně přinést změnu a zastavit korupční politický byznys! Chcete s nimi vládnout nebo chcete současnou politiku?

:-)

2 11
možnosti

Omlouvám se všem lidovcům za to, že jsem pana Machovského zařadil mezi ně! Trikolora také patří k těm antisystémovým stranám! :-)

0 1
možnosti
Foto

Je správné, že tyto informace zazněly. Právě díky různým informacím si pak lidé dokáží udělat nějaký úsudek ve svém rozhodování.

Podle mých zkušeností, pokud se piráti dostanou k moci, budou ve svém vládnutí horší než Babišovci. Jejich nástupem nás bude čekat daleko víc útoků na svobodu založenou na vlastnických právech.

Takže díky za tento článek. R^

15 5
možnosti
HH

jakých konkrétních zkušeností?

Zato trikolora a její kvoty na potraviny..to je vyloženě pravičácké:D

3 1
možnosti
MV

Tak jste se vypsal a v říjnu uvidíme, jak podobné "trikolorni úvahy" ovlivní voliče u uren.

7 1
možnosti
ZJ
JK

Argumentace taková plochá. Nemohu se zbavit dojmu, že jim závidíte.

Původně jsem si myslel, budete aktivovat pravici a vychovávat Čechy ke konzervativní pravicovosti. Tenhle názorový proud zatím neměl šanci se rozvíjet. Bohužel jste se vrhli na extrémisty u kterých se rozdíl mezi pravicovostí a levicovostí smazává, jenže rudí i hnědí extrémisté už mají svoje kóje a protože jich až tak moc není, tak drží pohromadě a málo mění špajz. Ono taky z učitele navíc se jménem Klaus, udělat lídra extrémistů byla pitomost non plus ultra. Tenhle post musí zastávat jen nějaký šílenec, něco jako Okamura, jeho 8-10% tu bude vždy. Tohle už nezachrání ani stará páka Klaus s miliardářem v zádech. Vypadá to, že vymýšlí novou značku a tenhle tříbarevný omyl pošlou oba do kopru.

6 5
možnosti

Souhlas!

KSČM+SPD+Trikolora = 15-20% stabilně!

Jde o obdobnou rétoriku a hlavně obdobné cíle!

:-)

3 1
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1961x
Absolvent Vysoké školy ekonomické, manažer se zkušenostmi v českých i nadnárodních firmách, od roku 2012 podnikatel v ICT a ekonomickém poradenství. 

Seznam rubrik