Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

Věřím tomu, že si to nemyslíte, protože to byste napřed musel myslet.

0 1
možnosti
PM

s nevzdělancem jako jste vy nemá smysl diskutovat

0 0
možnosti

P38e21t19r 97Č97e33j80k28a

19. 11. 2020 16:37

Je zajímavé, jak lze "totéž" opatření interpretovat různými slovy:

Ano, jedním ze smyslů minimální mzdy je nastavit nějaké absolutně minimální kritérium pro to, aby cena práce nebyla uměle tahána dolů například masivní pracovní imigrací..... Mimochodem, vzpomínáte na důvody, proč si západní státy po vstupu ČR do Unie vynutili sedmiletou výjimku na volný pohyb pracovníků? Přesně z tohoto důvodu - bály se, že lidé z nově vstupujících zemí by v případě masivního vstupu na jejich pracovní trh snížili cenu práce. Víte - z logiky věci zaměstnavatele samozřejmě zajímá, jak zajistit, aby potřebnou práci odvedl někdo co nejlevněji dokáže sehnat (to je logické), jenže ono to má přesah do veřejné sféry - počínaje kriminalitou, sociálními problémy (problémové ubytovny) apod. Takže stát má zájem na tom, aby ti zahraniční pracovníci buď přišli skutečně vysoce kvalifikovaní, na specializované profese.... a nebo na to, o co na českém pracovním trhu mezi Čechy za ty peníze není zájem.

2 0
možnosti
PK

15000 hrubého je něco přes 12000 čistého. Já za minimálku dělám, ale jako důchodce. Kdybych neměl "k tomu" ještě 17000 starobní důchod tak bych z minimální mzdy nevyžil, resp. živořil. USA jsou jiný systém, jako třeba u zdravotního pojištění a určitě v tomto to není náš vzor. Minimálka v naší výši (možná ani ne v Lucembursku, kde je cca 2000 Eur) žádnou nezaměstnanost či jiné "otřesy" nezpůsobila.

1 0
možnosti
JK

kdo nemá ani těch pár na zvýšení min, mzdy, tak by měl zkrachovat Prostě neumí podnikat. Min. mzda je běžná věc. Kdyby se neosvědčila, tak dávno by jí zrušili. Já jsem na zvyšování min. mzdy vždy vydělal, jinak bych už byl dávno člověk bez domova.

1 2
možnosti
Foto

Žádné téma není apriori pravicové, ani levicové. Za Rakouska Uherska pojem minimální mzda představoval výši mezd, která nepodléhala daní z příjmů, protože to nestálo za výběr.

0 0
možnosti
Foto

Za minimální mzdu pracují cca 3 procenta zaměstnanců, tedy přibližně 100 000 lidí....ten výlet do historie jste si mohl odpustit, dnes je to opravdu o něčem jiném.

0 4
možnosti
PM

kdybyste cetl pozorne, vedel byste, ze na minimalni mzdu je navazana mzda zarucena. Dostudujte si, o co se jedna a pak pochopite, kolika lidi se dotyka

5 0
možnosti
ZH

Nějak mi ve vašem článku uniká, jak minimální mzda vyřazuje nějakou nežádoucí nebo neoblíbenou skupinu obyvatel. Pokud mi nepomůže autor článku, zkuste mi naznačit někdo z diskutujících. Prosím.

1 2
možnosti
PM

Černošské obyvatelstvo v době, kdy se zavedla minimální mzda, mělo obecně nižší vzdělanost než bílé obyvatelstvo. Bílí obyvatelé se tímto krokem snažili zamezit tomu, aby zaměstnavatelé na jednodušší práci brali černochy s nižším vzděláním’ a za nižší mzdu. Pokud vzrostla cena hodinové mzdy, zaměstnavatelé si raději za tuto cenu vzali lépe vzdělaného a zkušenějšího člověka, než člověka bez vzdělání. Tím se méně vzdělaný člověk prakticky neměl šanci uchytit na trhu práce.

7 0
možnosti
IB

I90v51o 81B51o38u77š18e

19. 11. 2020 10:14

POdle stejné logiky bychommohli dojít k názoru, že kdo nepodporuje minimální mzdu, je vítač nelegálních imigrantů.

2 2
možnosti
LC

Jsem rád, že v Trikoloře - jak by to mělo být v každé demokratické straně - jsou rozdílné názorové proudy. Váš předseda, krátce po založení strany řekl, že dělení na pravici a levici je již přežité.

0 0
možnosti
PM

mám na to jako osoba opravdu trochu jiny nazor, jak spravne pisete

4 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1961x
Absolvent Vysoké školy ekonomické, manažer se zkušenostmi v českých i nadnárodních firmách, od roku 2012 podnikatel v ICT a ekonomickém poradenství. 

Seznam rubrik