Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

1. Nikdo jim v ČR nic nedělá.

2. Nikoho nezajímá, s kým lezou do postele.

3. Když věc A nazvu B, tak se změní jen její název, ne ta věc samotná, třeba když nazvu svazek homosexuálů manželstvím.

4. Dostali od magistrátu milion? Dostali. Takže tady někde bych hledal převážnou část důvodů, proč na sebe někteří z nich upozorňují.

7 2
možnosti
JZ

Zaujal mě bod 3: ano, když nějak jinak nazvu věc, mění se jen její označení, ne věc samotná, souhlas. O měnění "věcí" tady ale myslím není řeč - ať už nazvu manželstvím cokoli, nikdo se v manžele "nepromění", ať už se jedná o homo nebo hetero pár. Každý před vstupem do manželství zůstane původní "věcí". Jde jen o to, jakou smlouvu s jakým obsahem bude moci podepsat.

1 0
možnosti
JH

J82a86n 66H80o42r26á61k

5. 8. 2020 12:56

Pane Machovský, plně s vámi souhlasím, jen bych to ještě doplnil: Existuje definice manželství, kterou používá náš právní řád a - pokud se nemýlím - je i součástí naší ústavy: Manželství je rovnoprávný svazek dvou osob opačného pohlaví. Netřeba nic dodávat. K tomu, co napsal jeden z diskutujících - že i definice se někdy postupem času mění - lze řící jen to, že zmíněná definice patřík tzv. axiomům, jež se jednak nedokazují a jednak nemění. Nejde o slovíčkaření, jde o samotný základ existence lidstva. Ať už věříme na stvoření nebo na evoluci, vždy jde o muže a ženu, obecněji řečeno o samce a samici. A jejich úkolem - ať již dle stvoření nebo dle evoluce - je plození a výchova potomků. A ti potomci mají právo na matku a otce, ne na dva otce (to existuje jen v přitroublém seriálu Doktor z hor) či na dvě matky. Máte pravdu: ať si v tajnosti svých ložnic dělají, co chtějí, pro ostatní - tedy heterosexuály - to platí ostatně také, ale ať to nenazývají manželstvím, ale partnerstvím. A to již dle našich zákonů mají a je to dobře. U toho může diskuse skončit :-P.

13 1
možnosti
JZ

Manželství není žádný axióm. Axióm v něm vidí jen ti, kteří chtějí udržet současnou podobu manželství. Pak by ale za axióm mohlo být prohlášeno cokoli, co někdo nechce ze soukromých důvodů měnit. Manželství je jen druh právního vztahu, jako třeba zaměstnavatel a zaměstnanec. S existencí lidstva to nemá nic společného. Lidstvo existovalo i bez manželství a žádný takovýto právní vztah ani není k existenci lidstva nutný, stejně jako nijak z pojmu manželství nevyplývá povinnost rozmnožování. Rovněž samec a samice nemají z hlediska evoluce úkoly žádné. Evoluce pojem úkolu nezná a ani nemá žádné plány do budoucno. Evoluce je prostě nějaký momentální stav věcí, braný z hlediska jejich minulosti.

3 9
možnosti
Foto

1/ Že Vy a ti se kterými jste udajně mluvil necítíte hrdost na svou sexualitu je Vaše věc a Vaše volba. Pokud to někdo má jinak je to zase jeho věc a jeho volba. Nebo Vás snad někdo nutí se toho účastnit?

2/ K tomu manželství. To, že si vezme Karel Pepu nebo Dáša Mášu přeci nijak nebrání tomu, že nijak nezutane dotčeno právo Josefa vzít si Marii. A ne význam slova nijak neurčuje, že to je jen pro muže a ženu a ostatně v některých kulturách se uzavírají i jiná manželství než mezi mužem a ženou-někde např mezi mužem a krávou....

3/ Ne nic nebrání homosexualům uzařít svazek před zákonem, jenže ten svazek není srovnatelný s manželstvím. Například v oblasti majetkových ale i dalších oblastech. Heterosexualní páry prostě mají větší právní ochranu než homosexualní. sexualní orientace. Je prostě fér aby homosexualové měli stejnou právní ochranu svého svazku jako heterosexualové. Tedy pokud ne manželství tak minimalně je nutné registrované manželství nastavit stejně jako manželství.

4/ Kde utrácí Vodafone své peníze je čistě jeho věc a nepochybuji,že různé aktivity má různě po světě. Ne všude jistě podporuje pochody hrdosti ale je třeba taky říci, že ne všude tyto pochody je možné pořádat. Tedy své aktivity v jednotlivých zemích směřuje tam kde mají smysl.

A k Vašemu závěru. To, že někdo tvrdí, že fér je souhlasit s manželstvím pro homosexualy neznamená, že je aktivista, jen prostě je to tolerantní liberální člověk. Pravda vy v Trikoloře nejste ani liberální ani tolerantní a už vůbec ne fér, ale nepodsouvejte těm kdo s Vámi nesouhlasí, že jsou aktivisti.

4 21
možnosti
VT

Jediný kdo je schopen a dokáže správně určit kdo je fér jste vy? A vaše určování co je jak správné je přinejmenším úsměvné. Co Libye, už je ostrovem demokracie? Že byste se spletl?

Jak klesá kriminalita ve Švédsku to jste vysvětloval ale nějak to nevychází. Že byste se spletl?

No někdo se v životě plete pořád.Možná by to stálo místo poučování zkusit pracovat.

5 1
možnosti
JF

J15i33ř16í 20F40o41g59e40l

5. 8. 2020 12:35

Můj již dříve napsaný návrh je jasný a přímý.

Muž a žena = manželství

Muž a muž = mužmužství

Žena a žena = ženženství

Co proti tomu někdo může mít?:-)

14 1
možnosti
ZS

Chybí vám tam nebinární ;-)

0 0
možnosti
JZ

každý z nás může být hrdý na co chce a může to i vyjádřit, do toho nikomu nic není. Je to každého čistě osobní věc. Úvahy typu "proč mají nějací lidé nějaký osobní pocit" jsou asi tak smysluplné jako "proč mají rádi zrovna špenát"?

A co se týče významů pojmů, tak tyto občas měníme, to je normální věc. Časy se mění a pojmy taky. Pojem manželství neoznačuje nic jiného než určitý druh smlouvy. Taková smlouva byla v minulosti nějak definována, ale i ona se může v průběhu času měnit, stejně jako její parametry. Nevidím žádný zásadní důvod pro to, aby manželstvím nemohl být nazván svazek dvou lidí stejného pohlaví. To, že něco bylo, ještě není samotné dostatečným důvodem k tomu, že něco má i nadále být. Ze zákona je totiž úplně fuk, jestli je v manželském páru jen jeden člověk mužského/ženského pohlaví, nebo oba. To totiž není pro smysl onoho zákona podstatné. Stejně jako zákon nerozlišuje, jestli pojmem "řidič" označuje jedno nebo druhé pohlaví, protože na tom nesejde. Zákon hlavně zajímá, zda je osoba plnoletá, oprávněná k určitým úkonům apod.

Nakonec, když se nad tím zamyslíme, k čemu by byly v zákoně rozdílné označení jedné a té samé věci - tedy manželství a zároveň registrované partnerství? Vždyť by tyto dva pojmy z hlediska zákona a práva označovaly jednu a tu samou věc - právní vztah, který se dle pohlaví už nijak nerozlišuje.

1 9
možnosti
MV

No jo - PP - takže téma. V Trikolore Vas ale pochvala od Klausů nemine. A to se počítá, že jo? Žít a nechat žít - to je základ. Chtějí manželství? Ať ho mají. Ženy kdysi také chtěly volit... a vidíte volí. Zpátečnicke partaje jako je Trikolora v jednu chvíli blafnou, pak o něco delší chvíli čoudí a vyhasnou. Pokud jste měl chut udělat politickou kariéru, obávám se, že jste vsadil na ještě chvíli doutnajiciho koně - spíš poníka.

3 11
možnosti
PK

Jako konzervě by mělo být manželství jednopohlavní proti mému přesvědčení, ale není. Příspěvek magistrátu je jen důsledkem vlády pirátů. Až sem dostanou patřičný požadovaný počet muslimů, nadiktovaný EU, jistě budou rádi přispívat na výstavbu nových mešit, lávka v Troji , ta může počkat....

8 1
možnosti
Foto

Dobře napsáno, dal jse karmu. R^

5 0
možnosti
Foto

Není tomu kdy byl nemyslitelný civilní sňatek... a vidíte, doba pokročila. Přesto by tací trikoloristé v té době tvrdili, že to nejde a nepůjde. Vidíte a jde to. Takových tradic už lidstvo opustilo.... Třeba volební právo žen... kdy by si to ještě nedávno pomyslel. Já jsem celkem rád, že žiju dneska a ne v devanéctém století... Vy ne?

3 7
možnosti
PM

To není o pokroku, ale o tom, abychom spíše nedopadli jako ve starém Římě....

8 1
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1961x
Absolvent Vysoké školy ekonomické, manažer se zkušenostmi v českých i nadnárodních firmách, od roku 2012 podnikatel v ICT a ekonomickém poradenství. 

Seznam rubrik