Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Právě proto, že ekonomika se nyní obrovsky poničí je potřeba, aby Trikolóra vyhrála ve volbách a mohla konečně opět nastolit Klausismus, který poničili havlovci Sarajevským atentátem. Jedině ekonomové zastávající Friedmanovský přístup k ekonomice dokáže zase naši zem vrátit k normálu. Jakákoliv jiná cesta nás přivede do otroctví jak předpověděl nobelovský ekonom Hayek. Proto pomozme všichni jak jen to půjde o zvolení Trikolóry. Tu neporazí ani milion koranavirů, podkud budeme všichni zastávat postoje předsedy a jeho otce!

1 0
možnosti
JK

J80a68n 15K12o55z42á82k

3. 4. 2020 12:02

Asi budete silně levicový ekonom, když vyžadujete po státu, aby se postaral o každého živnostníka, podnikatele a asi i o nadnárodní koncern.

1 0
možnosti
Foto

Od ekonoma bych očekával víc než výkřik, že všechno je špatně a obecné fráze typu mělo by se. Ale on ten blog je více Trikolórový než ekonomický, že? Pak je to samozřejmě pochopitelné. Vždyť vám přece musí být jasné, jak je těžké nalézt model, který:

- bude jednoduchý, srozumitelný a rychle proveditelný

- "najde" všechny potřebné a zároveň vyeliminuje všechny spekulanty, kteří si chtějí přilepšit ke své neschopnosti.

Sám jsem OSVČ a měl jsem v současné době realizovat několik výběrových řízení. Ty jsou však odloženy na neurčito. Jsem tedy ekonomicky postižený, anebo nejsem? A jakým modelem mě zahrnout do šablony? Já se k žádným žádostem o kompenzaci nechystám....jen čekám a tiše si přeji, aby se ekonomika co nejdříve mohla postupně pouštět normálu, protože to je to, oč tu běží nejvíce. Ale zároveň mám důvěru v odborníky - epidemiology, aby bylo všechno dobře nakrokované a nevrátilo se nám to, jako bumerang.

A co se týče těch, kteří se po pár dnech přihlásili do evidence úřadu práce, o kterých píšete. Ty já osobně považuji za spekulanty, neboť vláda přece permanentně avizovala, že bude hledat rychlé řešení pomoci. Každému soudnému člověku přece muselo být jasné, že doběh bude kratší, než podpora v nezaměstnanosti. No a teď si zase stěžují, že nedosáhnou na kompenzační příspěvek. Prostě a jednoduše, není vůbec jednoduché v řádu hodin či maximálně dnů nalézt spravedlivý systém. A když nějaký vládní návrh zazní, hodí do něj opozice vidle, protože jsou skupiny, které na podporu nedosáhnou a protože je přece nutné dát všechno všem. A říká to ta samá opozice, která permanentně obviňuje vládu z populizmu. A navíc opozice, která si říká pravicová.

2 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1961x
Absolvent Vysoké školy ekonomické, manažer se zkušenostmi v českých i nadnárodních firmách, od roku 2012 podnikatel v ICT a ekonomickém poradenství. 

Seznam rubrik